Het vleespakket

De oorsprong van het vlees

De stiertjes die niet geschikt zijn om ooit als fokstier te kunnen gaan fungeren worden op vrij jonge leeftijd gecastreerd. Dit heeft als voordeel dat de dieren een jaar langer met het koppel mee naar buiten kunnen zonder dat het gevaar voor mens en dier op gaat leveren en dat de kwaliteit van het vlees beter is. Ze groeien langzamer en het vlees wordt iets meer doorregen wat de smaak ten goed komt.
Deze dieren worden op een leeftijd van 2 a 2,5 jaar geslacht. De meeste vleespakketten komen dus van deze dieren. Ook slachten we nu en dan een jonge koe die om een of andere reden minder interessant is voor de fokkerij. Dit vlees heeft vrijwel de zelfde kwaliteit als dat van een jonge os.
Ze worden geslacht bij slagerij Cooymans in Den Dungen waar het een dag of 10 / 12 blijft hangen om rustig te besterven en daarna uitgesneden en door ons zelf ingepakt. Zo houden wij zelf een oogje op het hele proces. We hebben immers het dier met liefde grootgebracht en een paar jaar op zien groeien, wij willen tot aan de laatste stap de kwaliteit in beeld houden.

 

Waarom koop je bij ons een vleespakket?

  • De korte keten. Het hele proces van geboorte tot aan het uitleveren van het vlees is bij ons in beeld (iedere klant is op elk moment welkom een kijkje te nemen).
  • Het pure vlees. Wij voegen niks toe, alleen de hamburgers zijn gekruid. Verder krijg je alleen het pure vlees van onze brandrode koeien.
  • Het in stand houden van een zeldzaam huisdierras. In het kader van biodiversiteit is het belangrijk om ook de minder rendabele rassen in stand te houden.
  • Natuurbegrazing, het rund is onmisbaar in de natuurgebieden om deze op een natuurlijke manier open te houden en niet helemaal te laten dichtgroeien.
  • De diervriendelijkheid waarop de dieren gehouden worden. In de zomer lopen ze in de wei, vaak op grote stukken in natuurgebieden en in de winter staan in een luchtige open stal op stro.
  • En natuurlijk gewoon de smaak. Het lekkerste vlees komt van een ouderwetse dubbeldoelkoe.

Wat zit er in een vleespakket?

De producten die wij snijden uit een rund vindt u in de uitsnijlijst.

De uitsnijlijst ziet er als volgt uit:

Vlees: Gewicht:
Gehakt per 500 gram
Hamburgers per 4 stuks
Schenkel per 2 stuks
Hachee per 500 gram
Soepvlees per 500 gram
Sukadelappen per 2 stuks
Baklappen per 2 stuks
Stooflappen per 2 stuks
Rosbief per stuk
Braadstuk per stuk
Riblap per stuk
Entrecote per 2 stuks
Biefstuk per 2 stuks
Kogelbief per 2 stuks
Biefreepjes per 500 gram
Runderhaas per stuk
Mergpijpjes per 2 stuks
Runderlever per 2 stuks

 

Tong is op bestelling leverbaar.

Ter plekke bij ons kunt u zelf uw pakket samenstellen. Bij een beetje een evenredig aandeel tussen de dure en goedkope delen is de prijs € 10,- per kilo.

Voor beschikbaarheid en bestellingen, neem contact op met ons.