Wie zijn wij

Ik ben Willem van den Akker, geboren op 16 september 1961 te Middelrode. Opgegroeid in een agrarische omgeving heb ik altijd veel interesse gehad in het houden van dieren. Als kind begonnen met het houden van konijnen. In die tijd hield ik al nauwkeurig de reproductieresultaten en kosten en opbrengsten bij.

Omdat mijn ouders slechts een nevenbedrijf met varkens hadden ben ik me daar in de eerste instantie op gaan richten. Na mijn opleiding aan de agrarische school ben ik in 1981 begonnen met het houden van varkens op mijn ouderlijke locatie aan de Dreef 3. Dit is nog steeds mijn voornaamste bron van inkomsten.  En heb hier nog nooit een dag spijt van gehad. Ondanks alle negatieve berichtgeving in de media is het houden van varkens een bezigheid die veel werkplezier en voldoening geeft.

Omdat ik later de kans heb gehad een beetje grond te verwerven en mais zaaien ook saai werd op den duur ben ik gras in gaan zaaien. Dat moet dan wel weer benut worden.  Na wat wikken en wegen ben ik op het brandrode rund uitgekomen. Vooral omdat het een echte ouderwetse oer-Hollandse koe is waar nu en in vroeger tijden veel mensen van het mooie donkerrode uiterlijk erg gecharmeerd zijn.

Op dit moment hebben wij (ik moet nu in meervoud spreken want in mei 2016 ben ik getrouwd met Adriana en zij draagt ook haar steentje bij) van groot tot klein zo’n 35 runderen.

In de winter staan ze in de Heikantsehoeve op stal, lekker in het stro en in de zomer lopen ze op verschillende locaties. Een groepje loopt iedere zomer op een stukje natuurgebied van landgoed Zwanenburg in Dinther in combinatie met een stukje van het waterschap nabij de Kilsdonkse molen. Vlak daarbij hebben we nog een klein groepje bij een particulier lopen.

De rest loopt bij mijn zeugenbedrijf aan de Dreef/Zandstraat en nog een paar dieren blijven op de Heikantsehoeve.